Automatische transmissie spoelen

Slecht schakelgedrag

Maar liefst 90% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling die ontstaat bij normale slijtage en gebruik. Slecht schakelen, bonken, slippen, een schommelend toerental, verhoogd brandstofverbruik, het disfunctioneren of zelfs volledig dienst weigeren van de automaatbak; zeer bekende klachten bij automatische transmissies. De oorzaak? Vervuilde en verouderde ATF.

Kroon-Oil PowerFlush® methode

De oplossing voor deze klachten ligt in een doeltreffend eenvoudig apparaat.; de Kroon-Oil PowerFlush® spoelautomaat. De Kroon-Oil PowerFlush® methode maakt het mogelijk om op een geavanceerde en innovatieve manier automatische transmissies en stuurbekrachtigingssystemen te spoelen, te reinigen en volledig te voorzien van verse vloeistof. Dit alles gebeurt zeer effectief bij minimale inspanning en zonder knoeien. Doordat de machine via de retourleiding in serie wordt aangesloten op het oliecircuit, circuleert de ATF door de transmissie en de spoelautomaat. Spoelen gebeurt op een dynamische manier waarbij de oude vloeistof in combinatie met een krachtige reiniger door het hele systeem, inclusief de koppelomvormer, wordt gepompt bij draaiende motor. Door tijdens het spoelen alle versnellingen van de automaat te bedienen wordt het volledige systeem van A tot Z gereinigd. Met de speciale adapter is het ook mogelijk om op eenvoudige wijze het complete stuurbekrachtigingssysteem te spoelen en te voorzien van verse vloeistof.

Bij ‘verversen’ op de ouderwetse manier wordt slechts 30 tot 40% van de oude ATF vervangen door nieuwe ATF vloeistof. Bijkomend gevaar van deze ouderwetse methode is verergering van de klachten door losgeweekt vuil wegens het hoog reinigend vermogen van de nieuwe ATF. Met behulp van de PowerFlush® methode wordt in minder tijd en met minder geknoei het volledige systeem gereinigd en ververst en het maximaal haalbare resultaat bereikt. In bijna alle gevallen verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon en worden dure reparaties en/of revisies voorkomen.

Voordelen Kroon-Oil PowerFlush®

 • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie. Inclusief oliekoeler, koppelomvormer, kleppen en oliekanaaltjes van het schakelbrein en olieleidingen.
 • Het volledige oliecircuit wordt voorzien van verse ATF
 • Geen vermenging van oude en verse ATF
 • Transparant reinigingsproces waarbij de hoeveelheid vrijgekomen vuil zichtbaar is
 • Het oliecircuit wordt gelijkmatig en volledig vrij van lucht gevuld met een hoogwaardige synthetische longlife ATF met de juiste specificaties zoals voorgeschreven door de fabrikant (zie www.kroon-oil.nlvoor het juiste smeeradvies)
 • Nieuwe ATF zorgt voor betere smering en dus minder slijtage
 • Nieuwe ATF elimineert overmatig slippen waardoor minder warmteontwikkeling ontstaat met als resultaat een beter schakelgedrag en een lager brandstofverbruik
 • Het Kroon-Oil PowerFlush systeem werkt zeer efficiënt, gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk
 • Door de ingebouwde oliekoeler (optioneel) kan de verse ATF op elk gewenste olietemperatuur gebracht worden zodat het systeem gevuld en gepeild kan worden volgens de opgegeven vul- en peilvoorschriften van de autofabrikant
 • Geschikt voor alle automaatbakken, ook voor CVT’s en DCT’s
 • Met speciale adapter ook geschikt voor spoelen, reinigen en verversen van stuurbekrachtigingssystemen